KlankHarmony.nl

Wat is klankmassage?

De werking van klankmassage is gebaseerd op natuurkundige wetten. Laat je bijvoorbeeld een steen in het water vallen, dan ontstaan er kringen, die zich over het water verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul in beweging gezet. Tijdens een klankmassage gebeurt er hetzelfde met ons lichaam dat immers voor meer dan 70% uit water bestaat. Tijdens de klankmassage worden klankschalen op en rond het lichaam aangeslagen. Hun trillingen zorgen voor meer harmonie in alle cellen en organen. De klankschalen en de gong die ik gebruik  zijn speciaal voor de klankmassage geselecteerd. Ze bestaan uit een speciaal opgebouwde legering van metalen. Daardoor brengen ze vele boventoonrijke, harmonische en natuurlijke klanken en dus trillingen voort.

En zo vindt er tijdens de klankmassage als het ware een algehele innerlijke massage van lichaam, maar ook van de  geest plaats. Hierdoor is het in de regel mogelijk een diepe ontspanning te bereiken; de klanken brengen de spieren en de geest tot ontspanning. De massage kan daarmee ondersteunend zijn aan het zogenaamde zelfgenezend vermogen van ons lichaam.

Klank spreekt het oorspronkelijke vertrouwen in mensen aan; daardoor wordt een diepe ontspanning bereikt. Tijdens ontspanning ervaar je het loslaten van problemen, verkrampingen, spanningen, zorgen en blokkades. Door de diepe ontspanning kan de Klankmassage bovendien een nieuw positief en vrij lichaamsbewustzijn geven; je voelt je dan weer opgeladen en meer in balans.

Vooral als je meerdere keren een klankmassage hebt gehad is er een grote kans op een langer durend positief effect op verschillende klachten zoals o.a. chronische stress, overmatige spierspanning in nek en schouders of slaapproblemen.

  

Terug naar de homepage

KlankHarmony

Klankmassage Groningen

Powered by CouchCMS